Ekonomi

LCI Industries hisseleri ilk çeyrek kazançları ve gelirlerindeki artışla %5 yükseldi

ELKHART, Ind. – Eğlence ve ulaşım pazarlarında önde gelen OEM’ler için bileşen tedarikçisi olan LCI Industries (NYSE: LCII), 2024 yılının ilk çeyreği için kazanç beklentilerini önemli ölçüde aştığını duyurdu. LCII hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %5 artış gösterdi.

Şirket hisse başına kazancını (EPS) 1,44 dolar olarak açıkladı ve bu rakam analistlerin 0,52 dolarlık konsensüs tahminini 0,92 dolar aştı. Çeyrek geliri 968,03 milyon $ ile beklentilerin biraz üzerinde gerçekleşirken, konsensüs tahmini 963,02 milyon $ oldu.

Geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla LCI Industries’in net satışları %1 oranında hafif bir düşüşle 973,3 milyon dolara geriledi. Ancak net gelir, 2023’ün ilk çeyreğinde 7,3 milyon $ veya seyreltilmiş hisse başına 0,29 $’dan 36,5 milyon $ veya seyreltilmiş hisse başına 1,44 $’a yükselerek kayda değer bir iyileşme gösterdi. Kârlılıktaki bu kayda değer artış, çeşitlendirilmiş işletmelerin performansı ve tutarlı operasyonel uygulama sayesinde sağlanan güçlü marj genişlemesine bağlanmaktadır.

LCI Industries Başkanı ve CEO’su Jason Lippert, güçlü çeyreği, güçlü operasyonel odaklanma ve iyileştirilmiş malzeme maliyetleri ile desteklenen sağlıklı FAVÖK üretimi ve marj genişlemesine bağladı. Lippert, “İşimizi çeşitlendirmeye devam ederken, otomotiv yenileme pazarı, konut ve nakliye işlerimiz gibi büyüyen pazarlarımızdaki güç, karlılığı sürekli olarak artırdı” dedi.

Lippert ayrıca Kuzey Amerika karavan pazarında toparlanma belirtileri olduğunu ve özellikle şirketin yenilikçi karavan içeriğinin çoğunluğunu sağladığı çekilebilir araçlarda üretimde kademeli iyileşmeler beklediğini belirtti.

Şirketin Satış Sonrası Segmenti, temel olarak denizcilik pazarlarındaki düşük hacimler ve enflasyon ile yüksek faiz oranlarının tüketicinin ihtiyari harcamaları üzerindeki etkileri nedeniyle net satışlarda bir önceki yıla göre %3’lük bir düşüş bildirdi. Buna rağmen, segmentin faaliyet kar marjı, temel olarak azalan emtia ve navlun maliyetleri ve hedeflenen ürünlerdeki fiyat değişiklikleri nedeniyle 2023’ün ilk çeyreğinde %9,7’den %11,8’e yükseldi.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

LCI Industries operasyonel iyileştirmeler, envanter azaltma ve nakit yaratma konusundaki kararlılığını sürdürmektedir. Şirketin net envanter bakiyesi ilk çeyrekte 34 milyon dolar azalmış ve 2023’ün ilk çeyreğine göre 175 milyon dolar düşmüştür. Bu çeyrekte efektif vergi oranı bir önceki yılın aynı çeyreğindeki %24,8’e kıyasla hafif bir düşüşle %24,3 olarak gerçekleşmiştir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

eceabathaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu