Ekonomi

Kazanç görüşmesi: AspenTech 2024 mali yılı 3. çeyrek sonuçları ve stratejik odaklanma

Varlık optimizasyon yazılımında küresel bir lider olan Aspen Technology, Inc. (AZPN), beklentilerin altında kalan 2024 mali yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını bildirdi. CEO Antonio Pietri, düşük performansı daha yavaş müşteri bütçesi dağıtımlarına ve satış organizasyonu içindeki zorluklara bağladı.

Şirketin yıllık sözleşme değeri (ACV) yıldan yıla %9,5 artışla 936 milyon $’a yükselirken, toplam rezervasyonlar %30 artışla 301 milyon $’a ulaştı. Yaşanan aksaklıklara rağmen AspenTech uzun vadeli pazar gücüne olan güvenini koruyor ve 2024 mali yılı beklentilerini güncelledi; buna ACV büyüme görünümünün en az %9,9’a düşürülmesi ve serbest nakit akışı projeksiyonunun en az 340 milyon dolar olması da dahil.

Kazanç çağrısında ayrıca David Baker yeni CFO olarak tanıtıldı ve David Henshall’a Yönetim Kurulu’na hoş geldin denildi.

Önemli Çıkarımlar

  • AspenTech’in 3. çeyrek sonuçları beklentileri karşılamadı; yavaş bütçe dağıtımları ve olgunlaşan satış organizasyonu temel faktörler olarak vurgulandı.
  • Şirket ACV’de yıldan yıla %9,5’lik bir artışla 936 milyon $’a ve toplam rezervasyonlarda %30’luk bir artışla 301 milyon $’a ulaştığını bildirdi.
  • 2024 mali yılı için ACV büyüme görünümü en az %9,9 olarak revize edilirken, serbest nakit akışı beklentisi en az 340 milyon dolar olarak güncellendi.
  • Yeni ürün güncellemeleri arasında Aspen Virtual Advisor’ın tanıtımı ve Sürdürülebilirlik Yolları için Stratejik Planlama’nın sınırlı sayıda piyasaya sürülmesi yer alıyor.
  • AspenTech, satış ekibi uyumu, üretkenlik iyileştirmeleri, hedeflenen yatırımlar ve dekarbonizasyon ve elektrifikasyon için müşteri taleplerini karşılamaya odaklanmıştır.
  • Şirket, bütçeleri ve harcama niyetini teyit eden özel görüşmelere dayanarak, 4. çeyrek boru hattına ve müşteri harcama planlarına güveniyor.

Şirket Görünümü

  • AspenTech satış faaliyetlerini gözden geçirdi ve Dinamik Şebeke Yönetimi (DGM) işinin büyümesi konusunda iyimserliğini koruyor.
  • Şirket, DGM işinin genel ACV artışına 2,5 puanlık bir büyüme katkısı yapmasını bekliyor.
  • AspenTech, 2024 mali yılı için en az %9 ACV büyümesi, en az 1,03 milyar $ toplam rezervasyon, en az 1,1 milyar $ toplam gelir ve en az 403 milyon $ GAAP dışı net gelir öngörüyor.
3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Ayıya Yönelik Önemli Noktalar

  • Satış organizasyonu olgunluğu ve müşteri harcama kararları ile ilgili zorluklar 3. çeyrek performansını etkiledi.
  • Şirket, satış uygulamalarını ve karar alma süreçlerini iyileştirmek için çalışıyor.
  • AspenTech’in mali yılının Temmuz ayında başlaması, müşterilerin mali takvimleriyle uyumsuzluğa yol açarak 3. çeyrek harcama kararlarını etkiledi.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Son Optimize konferansından gelen olumlu müşteri geri bildirimleri, AspenTech’in kamu hizmeti çözümlerine olan yoğun ilgiyi göstermektedir.
  • Şirket, verimlilik ve üretkenlik kazanımlarını artırmaya odaklanarak gelecekteki gidişattan emin.

Kaçırılanlar

  • 3. çeyrek sonuçları şirket beklentilerini karşılamadı.
  • APM segmenti düşük performans gösterdi ve Mtell ürünü belirli müşteri segmentlerinde yıpranma yaşadı.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • CEO Pietri, Emerson ile entegrasyon, gider yönetimi fırsatları ve verimlilik iyileştirmeleri konularını ele aldı.
  • Şirket, 2025 mali yılı için yüksek kaliteli işlere ve düşük yıpranma oranına sahip müşteri segmentlerine odaklanmayı planlıyor.

AspenTech’in Aspen Virtual Advisor ve Aspen Workflow gibi yeni çözümleri de içeren stratejik girişimleri, şirketin inovasyon ve sürdürülebilirliğe olan bağlılığını gösteriyor.

Haziran ayında Baird Teknoloji Konferansı ve William Blair Büyüme Konferansı’na katılmayı planlayan AspenTech, varlık optimizasyonu alanındaki liderliğini sürdürmeyi ve müşterilerinin gelişen ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Mevcut zorluklara rağmen şirket, gelecekteki büyümeyi sağlamak ve son pazarlarındaki uzun vadeli fırsatlardan yararlanmak için adımlar atıyor.

InvestingPro İçgörüleri

Aspen Technology, Inc.in (AspenTech) son mali sonuçları beklentileri karşılamamış olabilir, ancak InvestingPro İpuçları farklı bir tabloya işaret ediyor. Analistler AspenTech için bu yıl net gelir artışı bekliyor ve dört analist önümüzdeki dönem için kazançlarını yukarı yönlü revize etti. Bu iyimserlik, şirketin likit varlıklarının kısa vadeli yükümlülüklerini aştığı ve yakın vadede finansal esnekliğe işaret eden güçlü likidite pozisyonuyla destekleniyor.

Değerleme açısından bakıldığında, AspenTech’in piyasa değeri 12,0 milyar dolar gibi güçlü bir seviyede bulunuyor. Şirketin gelir büyümesi, 2024 yılının ilk çeyreği itibariyle son on iki ayda %29,35’lik bir artışla etkileyici olmuştur ve bu da üst düzey kazançlarını genişletme kapasitesini vurgulamaktadır. Son on iki ayda kârlılık olmamasına rağmen, analistler şirketin bu yıl kârlı olacağını ve bunun şirketin finansal performansı için bir dönüm noktası olabileceğini tahmin ediyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

InvestingPro Verileri ayrıca AspenTech’in -139,75’lik negatif F/K oranına karşın 0,67’lik daha ılımlı PEG oranıyla değerleme zorluklarını yansıtıyor ve büyüme beklentilerinin mevcut değerlemesine dahil edilebileceğini gösteriyor. Ayrıca, gelir artışı ve %63,83’lük brüt kâr marjı şirketin güçlü operasyonel verimliliğini göstermektedir.

InvestingPro, AspenTech’in mali durumunu ve gelecek beklentilerini daha derinlemesine incelemek isteyen okuyucular için ek bilgiler sunuyor. https://www.investing.com/pro/AZPN adresini ziyaret ederek ulaşabileceğiniz 5 InvestingPro İpucu daha mevcut. AspenTech’in pazardaki konumu ve yatırım potansiyeli hakkında daha da kapsamlı bir anlayış sağlayan InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirim elde etmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanmayı unutmayın.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu