Teknoloji

Beynimize elektrik veren uçak koltukları geliyor

Ticari hava yolculuğu, birçok insan için son derece dayanılmaz bir deneyim ve havacılık şirketleri, onu daha konforlu hale getirmek için bazı tuhaf fikirler bulmaya devam ediyor. Bunlar yakında geliyor yolculara duygularını okuyarak transkraniyal stimülasyon tedavisi sunmak.

Brezilyalı havacılık üreticisi kucaklamak, 2016’da” iyi hissettiren beyin stimülasyon sistemiEmbraer’in patenti, aşağıdakileri içeren karmaşık bir sistem öngörüyor:

  • Koltukta oturan bir yolcunun yüzünü tarayan ve yüz ifadesini gösteren bir dijital kamera.
  • Yolcunun duygularını tanımlayabilen bir yüz kelime analiz aracı.
  • Daha sonra, sorunlu yolculara potansiyel olarak elektrik tabanlı gerçek akım uyarımı, manyetik uyarım ve darbeli ultrason dahil olmak üzere bir tür uyarım sağlayan bir arayüz.

Tüm bunlardan da anlayabileceğiniz gibi, uçak koltuğunuz yüzünüzü okuyabilir, endişeli olup olmadığınızı söyleyebilir ve (isterseniz) teorik olarak sizi sakinleştirmeye çalışabilir. Elektriksel veya manyetik bir sinyal gönderebilir.

Transkraniyal manyetik veya akım stimülasyonu, depresyon için kabul edilen bir tedavi yöntemidir. ve diğer bazı akıl sağlığı sorunları için potansiyel bir seçenek. Aslında konut kullanımı için bunu sağlayan cihazlar zaten var. Bunu yüz analizine dayalı olarak sağlayan bir havayolu, çok sayıda zımni ve kişisel veri güvenliği sorununu gündeme getirebilir. Ama ilginç olabileceği de doğru.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu